Zwaargewonde flatspringers doen aangifte

BREDA – De advocaten van twee moordverdachten die dinsdag voor hun aanhouding zwaargewond raakten door de val een flat in Breda, hebben aangifte gedaan tegen de politie. Advocaat Wesley Welten heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem.

Welten en zijn collega denken dat de betrokken agenten zich schuldig hebben gemaakt aan poging tot doodslag of zware mishandeling omdat de politie dusdanig geweld heeft gebruikt dat de mannen ten val zijn gekomen.

De politie maakte eerder zelf bekend dat de mannen op de vlucht voor de politie van het balkon van de flat waren gesprongen. De politie erkende toen ook dat het arrestatieteam met een of meerdere beanbags heeft geschoten op de verdachten. Een beanbag is een soort munitie die een flinke klap tegen het lichaam veroorzaakt. De Rijksrecherche was vanwege het politiegeweld al ingeschakeld voor een onderzoek naar het optreden van de agenten.

Na de aanhouding van de zwaargewonde mannen vond de politie in de flatwoning het lichaam van een vermoorde 25-jarige man. De politie verdenkt de twee mannen dat ze betrokken zijn geweest bij zijn gewelddadige dood. Ze worden verdacht van moord en vanwege de vondst van een tas met handvuurwapens in hun auto worden ze bovendien beschuldigd van wapenbezit.

Beide mannen (26 en 27 jaar) verblijven door hun val van de flat nog in het ziekenhuis. Een van hen ligt in coma. Ze worden bewaakt en beveiligd. Hun voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd, aldus de rechtbank in Breda.

 

Bron: De Telegraaf