Te weinig bewijs voor schieten in Oosterhout, verdachte direct vrij

OOSTERHOUT – De 28-jarige man die vorige week in Oosterhout zou hebben geschoten op een bekende van hem, is uit de cel gelaten. De rechter-commissaris in Breda heeft zijn hechtenis maandag geschorst. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van de rechtbank omdat er op dit moment  ‘onvoldoende verdenking is’.

De verdachte zou woensdagavond op de Musschenbroekstraat met een pistool hebben geschoten op een 32-jarige man uit Geertruidenberg, maar hebben gemist. Het slachtoffer deed aangifte tegen de verdachte.

Ontkent elke betrokkenheid

Advocaat mr. Wesley Welten zegt dat zijn cliënt elke betrokkenheid ontkent. ,,Er is ook geen wapen gevonden en getuigen geven een ander signalement op. De enige die zijn naam heeft genoemd, is het slachtoffer bij zijn aangifte. Hij beweert dat hij mijn cliënt van vroeger kent, maar mijn cliënt kent hem niet. ”

De verdachte zou volgens de politie na het schieten zijn gevlucht in zijn auto. Later die nacht meldde hij zich bij een politiebureau. ,,Omdat hij van zijn broer had gehoord dat de politie hem zocht. Dan kun je jezelf beter melden”, aldus de advocaat.

De raadsman zegt dat er in het dossier niks staat over een mogelijk motief. Hij zegt dat zijn cliënt geen vaste woon- of verblijfplaats heeft maar  nu bij zijn ouders in Oosterhout verblijft. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de man verdachte blijft van poging tot doodslag en zware bedreiging. Het zegt verder niets over de zaak.

 

Bron: BD.nl