Advocaat wil uitzending Alberto Stegeman over Bredase smartshop verbieden

Advocaat wil uitzending Alberto Stegeman over Bredase smartshop verbieden

BREDA – Alberto Stegeman heeft voor zijn televisieprogramma ‘Undercover in Nederland’ opnamen gemaakt in de Bredase smartshop Magnifique shop aan de Haven 8 in Breda. Er is ook in het geheim gedraaid. De advocaat van eigenaar Mustapha Bellaghmouch, mr. Menno Buntsma, is woedend en wil het uitzenden van de beelden verbieden.

In kringen rondom de shop viel de afgelopen week te beluisteren dat Stegeman in het geheim in de smartshop was geweest. Bellaghmouch, die de afgelopen maanden naar eigen zeggen in Marokko verbleef, werd enkele dagen geleden met de televisiemaker geconfronteerd toen die onaangekondigd met draaiende camera de zaak binnenliep. De eigenaar van de zaak zegt niet te weten wat er op de geheime opnamen staat, maar als er onoorbare zaken op band staan, dan heeft hij er volgens zijn advocaat in ieder geval niets mee te maken en er geen toestemming voor gegeven.

De raadsman zegt dat Bellagmouch ‘tot op de bodem wil uitzoeken’ wat er aan de hand kan zijn. Hij biedt aan de beelden eerst met zijn cliënt te bekijken, zodat hij weet wát er gefilmd is en hij er zijn commentaar op kan geven. In een brief op poten aan Stegeman zegt Buntsma verder dat hij er geen toestemming voor geeft dat zijn cliënt herkenbaar in beeld komt. Als dat hem schade berokkent, dan zal die op de programmamaker verhaald worden, zegt hij.

In het programma Undercover in Nederland worden volgens omroep SBS6 ‘allerlei duistere zaken ontmaskerd’ door Alberto Stegeman. Woordvoerster Jamilla Jansen van SBS zegt na overleg met Stegeman dat nog niet gemeld wordt welke misstand er in Breda aan het licht gebracht is. Het Openbaar Ministerie en de gemeente Breda zijn in ieder geval beide niet door Stegeman benaderd. SBS kan of wil óók nog niet zeggen wanneer de uitzending gepland staat.

 

Bron: BN De Stem