mw. mr. L.A.P. (Linda) van Haperen

De praktijk van Linda van Haperen bestaat overwegend uit het personen- en familierecht, in welk rechtsgebied zij zich heeft gespecialiseerd. Linda is zowel advocaat als mediator.

Haar interesse voor dit rechtsgebied is al tijdens haar studie ontstaan, en versterkt na de geboorte van haar twee kinderen, doordat er niet alleen zaken spelen op juridisch vlak. Vaak gaan cliënten door een emotionele zware periode met veel onduidelijkheid en onzekerheid. Ondanks de emotionele kant van een verbreking van een relatie, kunnen cliënten bij Linda rekenen op een zakelijke afwikkeling waarbij uiteraard de persoonlijke kanten niet uit het oog worden verloren. Zij streeft er naar om mensen tijdens deze onzekere periode meer duidelijkheid en vertrouwen te geven voor de toekomst. De instelling van Linda is praktisch en oplossingsgericht.

Bij een beëindiging van een relatie, met name als er kinderen bij betrokken zijn, heeft mediation de voorkeur. In onderling overleg zijn er meer mogelijkheden om te kijken naar de onderlinge belangen van partijen en de belangen van de kinderen om zodoende een passende oplossing te vinden. Ook voor een mediationtraject kunt u bij Linda terecht. Indien zij niet als mediator optreedt, zal zij zich er altijd voor inspannen om de zaak niet onnodig te laten escaleren.

In sommige situaties is een procedure niet te vermijden. Linda zal een procedure dan ook niet uit de weg gaan. Zij heeft een ruime ervaring in het procederen in familierechtzaken waarbij zij eveneens met regelmaat ondernemers bijstaat.

Linda van Haperen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied Personen – en Familierecht geregistreerd.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Linda is lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en scheidingsbemiddelaars (vFAS).

Logo van VFAS

Beknopte C.V.:

 • Rechtsgebieden

  Familierecht
  Echtscheidingsrecht
  Erfrecht
  Algemeen verbintenissenrecht

 • Werkervaring

  januari 2010 – heden: advocaat bij Buntsma Advocaten

 • Opleiding

  Internationaal en Europees recht (LLB), Universiteit Tilburg
  Nederlands recht (LLM), Universiteit Tilburg
  Juridische Opleiding Familierecht, IMFO (vFAS)

  Juridische Specialisatieopleiding Familierecht, IMFO (vFAS)

 • Lidmaatschappen

  Aspirant-lid van de Vereniging voor Familierecht advocaten en scheidingsbemiddelaars (VFAS)

  Lid van de Vereniging de Jonge Balie Breda-Middelburg

 • Talen

  Nederlands, Engels